Regelgeving

Kennis die wij als KINT uit bijvoorbeeld SKOP-projecten vergaren, wordt onder meer voor de ondersteuning van Europese en Internationale regelgeving ingezet. Door een goede samenwerking leiden deze initiatieven regelmatig tot internationale normen. Voorbeelden zijn de TOFD- normen en de Phased Array uitvoeringsnorm. Eenmaal geaccepteerd als Europese Norm, kunnen de nieuwe normen direct worden ingebracht  en worden omgezet in een ISO-norm.

Een initiatief op het gebied van regelgeving moet door de nationale Norminstituten van tenminste 5 Europese landen gesteund worden. KINT onderhoudt daarom nauwe banden met NEN. De Vereniging is lid van NEN NDO-Normcommissie 342 092.

Wanneer een initiatief uit een van de Europese landen gesteund wordt door tenminste 5 landen, kan dit in één van de normcommissies van CEN worden ingebracht. Het voorstel van het land waar het initiatief vandaan komt wordt in de regel gebruikt als basisdocument of work item voor de uiteindelijke norm. De landen die het initiatief steunen worden geacht een actieve bijdrage te leveren in het bewerken van het initiatief document tot een volledig normvoorstel.

Mail ons!

Heeft uzelf een interessant onderwerp waarvan u denkt dat dit op deze site past of in het KINT Nieuwsbulletin, mail dan naar info@kint.nl

KINT Congres 2018

30 mei
Louwman & Parqui Raamsdonksveer

Schrijf u nu in via deze site

 

 

Word ook
lid van
KINT

Meld je hier aan als lid van KINT

Advertentie

Hobeon MME TUVRheinland